8 Arnhemse plekken om een frisse neus te halen

2 Minuten
Vijver in Schuytgraaf

Het ene moment sta je in het bruisende centrum van de stad en een paar stappen verder bevind je je midden in de natuur. Zin om een frisse neus te halen? Ga dan eens van de gebaande paden af en ontdek wat Arnhem allemaal te bieden heeft! Wij hebben de 8 groenste plekken voor je op een rij gezet. 

1.Bezoek het eeuwenoude kasteel in Park Zypendaal
Ten noorden van Park Sonsbeek ligt het monumentale Park Zypendaal. Tijdens je wandeling in het park, kom je langs Huis Zypendaal. Het kasteel, gebouwd in de 18e eeuw, is gelegen in het ‘dal’. Vroeger stuwde een gletsjer de bodem voor zich uit, waardoor er een 80-meter hoge wal is ontstaan.

Huis Zypendaal Arnhem

2. Geniet van de mooiste uitzichten bij de Veluwezoom
Wil je even de fiets op? Geniet in de Veluwezoom van prachtige uitzichten en een heuvelachtig landschap. Een mooi en ruim gebied waar je aan alles kunt zien dat het herfst is. Ga jij voor de fietstocht langs de landgoederen Leusveld en Voorstonden?

Posbank Arnhem

3. Wandel door het oudste stadspark van Arnhem: Park Klarenbeek
Wandelend door Park Klarenbeek heb je het idee dat je in de Ardennen bent. Het park is het allereerste stadspark van Arnhem. De hoge ligging zorgt dat je prachtig wegkijkt over oude stadsboerderijen en een heuvelachtig landschap. Daarnaast biedt het park overzicht, zodat je andere wandelaars eenvoudig kunt vermijden.

Park Klarenbeek

4. Zoek naar kunst in het Immerloopark
In het vroegere stroomgebied van de Rijn, ligt Park Immerloo. Een groot park waar kunstenaar Marius van Beek een zonnepoort gebouwd heeft. Het park is voorzien van mooie bomen, vijvers en velden. De paden zijn er breed, dus afstand houden is geen probleem. Zijn de kinderen mee? Laat ze lekker van de berg afrollen, succes gegarandeerd!

Park Immerloo pontje

5. Vogels spotten in Schuytgraaf
Grote plassen, kleine poelen, bloemrijke graslanden en moerassige gebieden; tijdens een wandeling in Schuytgraaf zie je het allemaal. Het wordt niet voor niets de meest bio diverse wijk van Arnhem genoemd. Heb je een verrekijker thuis? Neem hem mee. Wie weet spot je de Blauwborst, Koningskwartel of Lepelaar.

Vijver in Schuytgraaf

7. Ontdek landschapsprak Lingezegen
Park Lingezegen dient als de groene zone tussen Arnhem en Nijmegen. Het park is opgedeeld in vijf deelgebieden die allemaal hun eigen charmes hebben. Zo staat in Het Waterrijk water centraal en kun je lekker fietsen of skeeleren in De Woerdt.

Park Lingezegen

8. Strek de benen op Landgoel Mariëndaal
In het heuvelachtige Mariëndaal heb je alle ruimte om je benen te strekken. Loop door de weilanden en bossen en geniet van mooie uitkijkpunten. Het park staat bekend om de tunnelvormige beukenhaag, maar daar kun je nu beter even omheen lopen in plaats van doorheen.

Landgoed Mariendaal

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

Koninklijke Burgers’ Zoo: een dierentuin met een passie voor natuurbehoud

3 Minuten
Natuurbehoud Belize