Een ode aan de stad door Gerard Velthuizen

1 Minuut
Schrijvende hand

Lief Arnhem, een ode aan de stad is een project waarin bekende en minder bekende Arnhemmers een ode schrijven aan de stad. Hier lees je de brief van Gerard Velthuizen.

Gerard Velthuizen

Lief Arnhem,

Arnhem is mijn vriendin. Ik heb gelukkig een paar goede vrienden en vriendinnen. Maar Arnhem is een speciale vriendin. Ik hoef haar maar te contacten en ik ben welkom. Altijd.

Van welke kant je haar benadert, het maakt niet uit. Ze is prachtvol.

Kom je vanuit het zuiden door het Betuwelandschap binnen, dan valt je oog al snel op de glooiende stuwwal. Kom je uit andere richtingen, dan weet ze je te verrassen met oneindige groene coulissen, die je begeleiden naar de stad. Voorwaar, altijd een warm welkom.

Laatst was ik een tikje alleen. Mijn vriendin nodigde mij uit naar de binnenstad te komen. Dat hielp, ik had onmiddellijk afleiding. Er was een enorme bedrijvigheid, overal was wel iets te doen. Vrolijke mensen, gezellige winkels, volle terrasjes.

Na een paar dagen hard werken is mijn vriendin soms een verleidster, ze gaat mij voor op een rondje Sonsbeek, met vijvers, waterval en fonteinen. In no time was ik ontspannen in die betoverende wereld.

Het houdt niet op. Ook ‘s avonds weet ze er elke keer weer iets van te maken. In Arnhem brandt nog licht, tot laat. Muziektempel, theater en filmhuis, verveling krijgt geen kans.

Ik ben smoorverliefd op mijn vriendin. Mijn Arnhem.

Met hartelijke groet,

Gerard Velthuizen
Ooit wethouder van Arnhem
Nu voorzitter Platform Binnenstad Arnhem

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

Arnhem is een stad om op te eten

3 Minuten
Moestuin