Het perfecte zomergevoel bij Strand Zuid

2 Minuten
StrandZuid Arnhem

“Wat deze stad nodig heeft, is een strand.” Die conclusie vormde een paar jaar geleden de aanleiding voor het neerzetten van een strandtent aan de zuidoever van de Rijn, tegenover het centrum van Arnhem. In korte tijd is Strand Zuid uitgegroeid tot een begrip. Strand Zuid is hét stadsstrand van Arnhem. Borrelen, eten en events aan de Rijn: Strand Zuid is een eventlocatie en horecapaviljoen ineen. Het uitzicht op de historische John Frostbrug en de Eusebius krijg je gratis cadeau.

StrandZuid Arnhem

Zachte zomeravonden
Als je achterover ligt in een strandstoel bij Strand Zuid en kijkt naar het centrum van Arnhem aan de overkant van de Rijn, dan is de stad ver weg. Het water van de rivier kabbelt. Uit de muziekboxen klinkt zwoele muziek. Een plezierboot tuft traag voorbij. De zon verwarmt je huid. Het leven is goed. Op Strand Zuid kun je genieten van zachte zomeravonden met een vuurkorf, poedelen aan de Rijn en ravotten in het zand. Ook wordt er van alles georganiseerd. Een ‘80s filmavond in de openlucht,  yogalessen of stand up comedy bijvoorbeeld.  Strand Zuid is perfect voor het Arnhemse zomergevoel.

Strand Zuid

Zitjes waar je in moet klimmen
Strand Zuid bestaat uit een aantal zeecontainers die zijn uitgerust met een bar. Om de zeecontainers heen staan houten zitjes die zo hoog zijn dat je erin moet klimmen. Scheepskisten doen dienst als zitbank. Van houten pallets zijn zitjes gemaakt. Grote doeken zorgen voor schaduw. Overal staan planten. Iets verderop kun je in een strandstoel zitten met je voeten in het zand. De openingstijden zijn flexibel. In grote lijnen komt het erop neer dat Strand Zuid geopend is als het goed weer is. Bij slecht weer is de strandtent gesloten. Strandtent Woodstock in Bloemendaal is zó 2018. Waarom zou je helemaal naar de Noordzee rijden als je vanaf de Rijnkade ook gewoon het pontje kunt nemen naar de Stadsblokken. Even wandelen langs de rivieroever en je bent waar je wilt zijn: Strand Zuid.

Stoelen Strand Zuid
StrandZuid_MicheleGiebing-23
Bar Strand Zuid
StrandZuid bar

Kijk voor meer informatie op Strand Zuid.

Heb jij tips?

Heb jij leuke tips of opmerkingen over dit bericht?  Laat het ons weten.

Gerelateerde berichten

Een ode aan Arnhem door Jeroen Glissenaar

2 Minuten
Schrijvende hand